Dolk

Dolk er Norges mest kjente gatekunstner.

Han begynte å arbeide med gatekunst etter at Banksy var i Bergen på tidlig 2000-tall. Han var også signert hos Pictures on walls en periode, hvor han ga ut et par trykk før han begynte å produsere trykkene sine med HandmadePosters. 

Han ble sammen med Pøbel for alvor kjent når de hadde prosjektet Ghetto-Spedalsk i 2008, hvor de lagde piecer på fraflyttede bygninger i Lofoten.

Både før og etter lagde Dolk mye verk på gaten, og produserte både trykk og lerreter. 

Over: En video fra Dolk og Pøbel sitt opphold i Lofoten. 

Dolk - Prisoner i Halden Fengsel

Dolk nådde et stort punkt i karrieren med sin største utstilling til da, "Wildlife" hos Galleri S.E. i 2013. Utstillingen var utsolgt før åpning og ble besøkt av nesten 4000, som var ny rekord for galleri S.E. På utstillingen viste Dolk blant annet frem noen nye skulpturer, som viste at han mestret mer enn sjablonger. Disse skulpturene var Puppy Love og Gold Rush. Puppy love var inspirert fra et motiv han tidligere hadde gitt ut som sitt første trykk, så her ble skulpturen vist frem mye senere enn selve motivet. På utstillingen ble det også solgt originaler på papir, med noen av de mest kjente gate-motivene han har i Bergen; Nam, Car Crush, Che og Grenade Lovers. 

Grenade Lovers var tidligere å finne på veggen på utsiden av Finnegans, men den ble i 2013 stjålet. Verket dukket senere opp til salgs på en utenlandsk side for en halv million kroner. Dolk uttalte på denne tiden at han synes denne prisen var stiv og at han håpet Finnegans fikk bildet tilbake. Motivet dukket også opp i 2016 på finn, som igjen skapte overskrifter. https://www.bt.no/kultur/i/wRaxd/Stjalet-Dolk-til-salgs-pa-nett

Bilder fra utstillingen Wildlife hos Galleri S.E.

I 2016 gikk annonserte Dolk at han var ferdig med gatekunsten, men han var ikke ferdig med kunsten.

Han trådte da inn i samtidskunsten og hadde sine debututstillinger som samtidskunstner hos Galleri S.E. Utstillingene var populære, men det er nok mange som savner å ha Dolk med i gatekunsten. 

Bilde fra Rip Off hos Galleri S.E.

Bilde fra Rip On hos Galleri S.E. 

Hvis du er interessert i verk av Dolk, ta gjerne kontakt med oss i kontaktskjemaet under. Vi har særdeles god tilgang på både trykk og originaler av Dolk, så om det er noen verk du er spesielt på utkikk etter trenger du ikke nøle. 

Sjekk også linken under for å se vårt utvalg av Dolk i Nettbutikken. 

https://vaultstudios.bigcartel.com/category/dolk

  • Hvit Facebook Ikon
  • Hvit Instagram Ikon
  • Linkedin - Hvit Circle
Send us a message

© 2019 Vault Studios AS