Høstutstillingen 2018

Vi har vært så heldige og fått tatt turen til Oslo i høst og tatt en titt på Høstutstillingen som står frem til 14. oktober i Kunstnernes Hus i Wergelandsveien.

Høstutstillingen er en flott plass hvor man kan oppdage nye kunstnere, og utvide horisonten sin litt.

Dessverre var vi en dag for sent ute for å se Pøbels bidrag til utstillingen, men han hadde i det minste klistret opp noen ikoniske klistremerker inne i Kunstnernes Hus for de som fulgte med.

Alt på utstillingen er ikke for alle, men det var flere verk der vi bet oss merke i og likte særdeles godt. Under følger en bildekarusell med noen utvalgte verk som falt i smak.

Med Høstutstillingens egne ord: "I begynnelsen av 1880-årene vendte norske kunstnere hjem med et nytt kunstsyn og en ny innstilling til billedkunstnernes plass i samfunnet. Ideen fikk de fra det internasjonale kunstsenter Salongen i Paris. I motsetning til sine kolleger i Sverige og Danmark som måtte kjempe mot etablerte institusjoner, vendte nordmennene hjem til jomfruelig mark. Norge var en ung nasjon uten kunstakademi og med få kunstinstitusjoner.

I 1884 inngikk billedkunstnere en avtale med Staten, som gjennom et årlig tilskudd skulle sikre økonomien. Fra da av ble kunstnernes egen utstilling en årlig nasjonal kunstmønstring. I dag er Høstutstillingen enestående i Europa."


Mer informasjon om høstutstillingen finner du her: https://www.hostutstillingen.no/2018/

386 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
  • Hvit Facebook Ikon
  • Hvit Instagram Ikon
  • Linkedin - Hvit Circle
Send us a message

© 2019 Vault Studios AS